Fiat Mio koncept

Bez autora
Nov 02 2010

Na Salonu automobila u Sao Paolu Fiat je predstavio koncept Mio FCC 3. Novi automobil dugačak je 2489 mm, što znači da je kraći od modela Smart Fortwo, ima panoramski stakleni krov, kamuflirana svetla i pokrivene točkove zbog bolje aerodinamike. U enterijeru dominiraju reciklirani materijali, a sedišta liče na sofe. Iz Fiata ostaju misteriozni kada je pogon novog koncepta u pitanju, ali se zna da je električne prirode. Zanimljivo je da su Mio koncept zapravo oblikovali dizajneri iz celog sveta. Naime, italijanski proizvođač pokreno je sajt na kome su dizajneri podelili svoje ideje u vezi sa tim kako bi trebalo da izgleda gradski automobil budućnosti. Međutim, ovo nije novina u Fiatu - njima su već dva puta pre ovoga „internet dizajneri” pomogli da razviju koncepte - FCC1 i FCC2. Iz italijanske kompanije kažu da je njihov sajt do sada privukao više od dva miliona posetilaca iz 160 zemalja, a da je oko 17.000 dizajnera učestvovalo u kreiranju koncepta Mio.

Fiat Mio konceptNa Salonu automobila u Sao Paolu Fiat je predstavio koncept Mio FCC 3. Novi automobil dugačak je 2489 mm, što znači da je kraći od modela Smart Fortwo, ima panoramski stakleni krov, kamuflirana svetla i pokrivene točkove zbog bolje aerodinamike. U enterijeru dominiraju reciklirani materijali, a sedišta liče na sofe.

Iz Fiata ostaju misteriozni kada je pogon novog koncepta u pitanju, ali se zna da je električne prirode.

Zanimljivo je da su Mio koncept zapravo oblikovali dizajneri iz celog sveta. Naime, italijanski proizvođač pokreno je sajt na kome su dizajneri podelili svoje ideje u vezi sa tim kako bi trebalo da izgleda gradski automobil budućnosti.

Međutim, ovo nije novina u Fiatu - njima su već dva puta pre ovoga „internet dizajneri” pomogli da razviju koncepte - FCC1 i FCC2.

Iz italijanske kompanije kažu da je njihov sajt do sada privukao više od dva miliona posetilaca iz 160 zemalja, a da je oko 17.000 dizajnera učestvovalo u kreiranju koncepta Mio.

Novi automobil razvijen je u Fiatovom dizajnerskom centru u Brazilu, a članovi njegovog tima insistirali su da dizajn bude minimalistički.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik